Rólunk

A gyerekek szeretnek rajzolni, színezni, festeni. Ha van kéznél papír és ceruza, máris beindul határtalan képzelőerejük, és rövid időn belül elkészülnek a kis műalkotások. Jártál már úgy, hogy mikor megkérdeztél egy gyereket, hogy a formás kis krikszkrakszok mit, avagy kit ábrázolnak, akkor azt a választ kaptad, hogy Téged? Való igaz, hogy piros volt a ruhád, ahogyan a rajz is, de más hasonlóságot nem igazán véltél felfedezni. Ennek ellenére mégis úgy érezted, hogy nincs annál kedvesebb dolog, mikor odafut hozzád a gyereked, keresztgyereked, unokád, vagy csak egy barátnőd gyereke a kezében rajzot lobogtatva, és azt kiálltja: NEKED RAJZOLTAM! Hirtelen akkor, ott helyben elolvadsz! Teljesen odáig vagy, és már azon gondolkodsz, hogy hova teszed majd a lakásban? Valami igazán előkelő helyre. Körbenézel az otthonodban, majd a hűtőt vizslatod, hogy vajon hogyan lehetne a rajzoktól hemzsegő hűtőre a nyaralásokról hozott egyik mágnessel az új rajzocskát kibiggyeszteni.

IMG_2924

Léna rajza a Mónyusziról

A Mónyuszit egy hasonló élethelyzet ihlette, amikor is Léna, a kishúgom hosszas firkálás után közölte, hogy rajzolt nekem. Nem is akármit, egy Mónyuszit. Hogy mondod? Milyen nyuszit? Kérdeztem kíváncsian, mire ő: egy Mónyuszit. Ez itt a füle a nyuszinak, az pedig ott, a mókus farka, tudod? Mónyuszi. Megértettem. Két állatból csinált egyet. Hogy felismerhető volt-e a rajz? Nos, NEM! De kit érdekel, mikor az egész annyira hihetetlenül édes. Egy Mónyuszi, CSAK NEKEM! Azt hiszem, innen már kitalálható a folytatás.

Miközben azon gondolkodtam, hogy hova tegyem majd a rajzot, az jutott eszembe, hogy szívem szerint a nyakamban hordanám és mindenkinek elbüszkélkednék vele. És akkor megszületett bennem a MÓNYUSZI koncepciója. Miért ne lehetne elegáns és stílusos módon feldolgozni a gyerekek rajzait? Kezdetben csak álmodoztam róla, de egy nap azon kaptam magam, hogy megterveztem a logót, már papírra vetettem az ötleteimet, és MOST, ha ezeket a sorokat olvasod, azt jelenti, hogy egy álom valóra vált!

A Mónyuszi webshopja pár termékkel indult, de azt már most megígérhetem, hogy a termékfejlesztésre nagy hangsúly kerül a jövőben, így érdemes időről időre ellátogatni hozzánk, ha egyedi ajándékokkal szeretnéd meglepni szeretteidet.

Csirmaz Zsuzsanna